fredag 6 juni 2008

Dagis-, skola- och möbelturné

Igår hade det lönat sig att ha haft på sig våtdräkten hela dagen. Regnet alternerade mellan skyfall, duggregn och ett halvskumt regn som verkade komma såväl underifrån som från sidan (blåst, kanske det också kallas). Idag verkar vädergudarna inte heller så glada.

Känns ju lite märkligt (läs: surt!) att läsa att ni har strålande väder hemma. Men – jag ber att få återkomma om några månader med mer detaljerad väderrapport härifrån.

I dag ska barnen och jag fira nationaldagen med att åka runt på en massa olika dagis, samt besöka Alvins blivande skola tillsammans med husletar-Sue (som uppenbarligen erbjuder tjänster inom även detta område).

Dessutom ska vi åka förbi ett möbelställe varifrån vi ska hyra lite möbler tills dess att vår container anländer. En av Jonas kolleger rekommenderade starkt att åka och titta på möblerna, och inte bara fylla i ett papper. På honom lät det som Kungsmöbler i Jönköping (megadubbelsängar-med-inbyggd-klockradio-och-takfläkt-i-guld-stil) har etablerat en filial här. Ska bli mycket intressant!

Vi överväger dessutom att åka in till Svenska Kyrkan i Sydney på kvällen och sjunga nationalhymnen tillsammans med alla andra svenskar. Får se hur starka fosterlandskänslorna är efter skola-/dagis-/möbelrundan.

Inga kommentarer: