torsdag 19 juni 2008

Matbryderi

OK, nu behöver vi hjälp. I känguruland har man med sig en liten matlådda till skolan, eller två om man ska vara helt korrekt för man ska ta med en till Tea time också. Fast då är det frukt och en riskaka som gäller (det är vårt nyttigare alternativ till vanlig kaka eller chokladbit).

Nu, så här fyra dagar in i skolverksamheten börjar våra lunchalternativ att tryta. Känns lite tidigt, faktiskt. Det underlättas ju inte direkt av att Alvin är extremt svårflirtad vad gäller mat.

Alla som har några bra lunchförslag ombedes att omedelbums dela med sig. Annars är risken stor att Alvin kommer att få skörbjugg av alla pannkakor.

(Nej, här finns varken Mamma Scans köttbullar eller prinskorv. Och matförslagen bör helst funka som kalla – eller möjligtvis lite lätt ljumma.)

4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Hej på er,

Idag är det midsommarafton och vi skulle egentligen varit ute på Revviken hela familjen. Men Oscar är jättedålig med hög feber och diarée. Så nu sitter vi och läser om hur ni har det, och Oscar vill så gärna att ni ska skriva lite mer om alla djur i Australien. Har Alvin sett några konstiga djur i skolan kanske? Eller har Vilma stött på några småkryp i sängen???? Vi vill veta allt om ämnet.

Oscars förslag till matlåda:
En klassisk pastasallad med kyckling, majs och andra favoritgrönsaker (om det nu finns några sådana). Eller crêpes kanske. Annars kan det ju vara gott med lite smörgås med lite olika pålägg. Nej, du hör att min lunchfantasi nog är i nivå med din. Finns det inget smart alternativ på matlåda där som håller värmen, så att Alvin kan få köttfärssås och spaghetti, undrar Oscar?
GLAD MIDSOMMAR FRÅN HELA FAMILJEN RAMFORS OCH RESTEN AV "TALLET".

Måns sa...

Cookies för helsicke, sade Måns. Är du dum eller, sade Lotta. Det kan man väl inte ha till lunch! Nä men till Tea time, och han tycker säkert om det.
Midsommarhälsar L&M

Cilla sa...

Stackars dig, Oscar! Inte så roligt att vara sjuk på självaste midsommarafton. Hoppas du mår bättre nu.

Ska testa lite olika mack-alternativ, och du har helt rätt Oscar; det måste finnas något bra sätt att hålla maten varm ordentligt. Spagetti och köttfärssås är ju supergott (gör det just nu, faktiskt!).

Och du Månsan - kexen funkar säkert kanon. Men som sagt var - fika-alternativen brukar aldrig tryta. Tyvärr...

Kramar till er alla!
C

PS! Ska skriva lite mer om djuren, Oscar!

Lina sa...

Häll spagettin i en thermos!
Kram från regnet...