söndag 29 juni 2008

Saltvattensnorloskor på hög höjd

Det hade blivit dags för en av Sydneys främsta turistfällor – Sydney Tower. Det är ett enormt torn mitt i city från vilken man har en svindlande utsikt. Två restauranger kan man välja mellan – en à la carte och så buffévarianten (20 dollar för barnen och 80 dollar för vuxna. PER STYCK!). Vi valde bufférestaurangen (”det finns ju alltid något som barnen gillar”).

När vi satte oss vid vårt bord upplyste kyparen oss om att vi inte skulle ställa några väskor vid fönstret. Saken är den, att den delen av restaurangen där borden står snurrar, så på en timme har man rört sig 360 grader.

Vi kom precis vid skymningen så under tiden vi åt, klädde sig Sydney sakta i sin nattskrud med glittrande ljus och upplysta parker. Otroligt vackert.

Trots den hänförande utsikten lyckades inte buffén att imponera på oss. Ganska medioker, om man ska vara krass. Vårt småländska blod tvingade oss att lasta på ostron trots att ingen av oss är så himla förtjusta i dessa saltvattensnorloskor (undertecknads pappa däremot satte i sig hela 19 stycken när han var där…).

Vilma åt förtjust av kycklingklubborna och skinkan (hyfsat bra ekonomiskt sett). Alvin åt ris och oliver.

Är nästan säker på att jag såg en dumstrut vid hissen på väg ner. Och stod det inte Borglin på den?

Inga kommentarer: